De historie van Adri Bax Schoenen, zoals door hem zelf verteld.

Het pand van Adri BAX Schoenen aan de Kerkgracht nummer 27, is vanaf het allereerste begin van Almere (1976) een schoenenzaak geweest en daarmee de oudste schoenenzaak van Almere.
Oorspronkelijk werd het bedrijf opgestart door Paul Meijer afkomstig uit Ouderkerk. In 1987 is het door mij overgenomen in een samenwerkings verband met het uit Amsterdam afkomstige Accent Schoenen en Sport. Sinds 1995 werd het Bax Schoenen B.V., maar de naam Accent Schoenen bleef nog bestaan. Na de eeuwwisseling en de overgang van de gulden naar de Euro, was ook de naamswisseling naar Adri BAX Schoenen een logische stap.

Ik ben mijn carriere part-time begonnen in 1975 bij het toenmalige familiebedrijf Schut Schoenen, een bedrijf met 15 filialen. Na korte tijd werd mij bij dit bedrijf de mogelijkheid geboden ervaring op te doen in meerdere filialen en de daar functionerende managers te vervangen bij vakantie of ziekte. Enige tijd later kwam het verzoek van de heer Beumkes om hem in zijn winkel te assisteren. Mijn ouders hadden daar van jongs af aan, altijd voor mij en henzelf schoenen gekocht. Hier heb ik vooral het technische gedeelte van het vak geleerd. Pasvorm stond bij de heer Beumkes voorop. Vooral de oudere ex Noord-Amsterdammers zullen hem nog wel weten te herinneren. Tijdens mijn militaire diensttijd in 1980 heb ik mijn vakdiploma voor de schoendetailhandel gehaald. Welzijnszorg, als onderdeel van de militaire organisatie, betaalde namelijk aan de studie mee wanneer men in een keer voor het diploma slaagde en aldus geschiede.
Na mijn militaire dienst heb ik mijn ervaring uitgebreid, door vier jaar voor werkzaam te zijn voor Bally in de Leidsestraat te Amsterdam. Bij dit bedrijf werden vooral luxe en exclusieve schoenen verkocht. Hier werden mijn materialen kennis en klant ervaring enorm vergroot. Tussen mijn Bally periode en mijn start in Almere, ben ik nog drie jaar terug geweest bij de firma Beumkes.

Adri Bax


Enkele posters van Bally die in mijn bezit zijn.

allebedrijvenin

 

   
 
Volg ons ook
op Facebook
Adri Bax Schoenen BV
Kerkgracht 27
1354 AE Almere Haven
Tel: 036 53 11 032
E-mail: info@baxschoenen.nl
Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 tot 17:30 uur
Zaterdags 09:00 tot 17:00 uur
Maandags zijn wij de gehele dag gesloten.
Wij hebben geen koopavond.

© Adri Bax Schoenen B.V.